Ik ben je Lever.

Ik ben je lever en ik ben blij met BodyTalk System!

Ik ben één van je organen en weeg het zwaarst, letterlijk (1,5 kg)en figuurlijk (vele functies).
Ik ben een ware fabriek en heb veel te organiseren. Dit is dan ook mijn grote talent!

Er loopt meer dan 600 liter bloed in 24 uur door mijn systeem en ik zorg dat het bloed wordt gezuiverd en ontdaan van afvalstoffen zoals bedorven voedsel, kleurstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, reukstoffen, chemicaliën en medicamenten.
Wat heb je op je lever, is een uitspraak die jullie gebruiken. Nou ik heb liever niets op mij maar als jij vaak boos bent dan heb ik daar zeker hinder van! Ja, okay, ik zal eerlijk zijn, als ik uit balans ben dan kan dit ook effect op jouw humeur hebben en je zou dit kunnen merken in de vorm van woede-uitbarstingen.
Ik gebruik liever de energie van boosheid om zaken op orde te houden en knopen door te hakken. Wanneer je maag bij tijden heel lang blijft piekeren en herkauwen, dan treed ik op om dit patroon te doorbreken, want stagnatie, daar is je lijf niet bij gebaat.
Maar ik ben nog meer hoor, ik heb ook nog een energiestroom, een meridiaan die naar mij is genoemd, en ook ben ik deel van het houtelement. Zodoende is mijn invloed veel uitgebreider dan je in eerste instantie zou denken.
Mijn leverenergie verzorgt de ogen (het zicht), de nagels, de pezen en de spieren. Ook het bindweefsel ligt onder mijn verantwoordelijkheid.

Jij hebt een dag /nacht ritme en dat heb ik ook enigszins. Hoewel jij de keuze hebt hoe laat je wilt werken en wanneer je gaat slapen, ligt dit bij mij meer volgens een natuurlijke cyclus vast.
Ik ben het meest actief tussen 1-3 uur, en ik ben het minst actief tussen 13-15 uur.

Het zal je langzaam duidelijk worden dat wanneer ik gehinderd word in mijn functioneren dit op vele terreinen tot uiting zou kunnen komen.
BodyTalk System ziet mij in al mij hoedanigheid, als een holistisch onderdeel van onze holistische samenwerking!

Ik voel me nu echt gezien en gehoord!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *