Wat is BodyTalk?

Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft een uniek levensverhaal, opgemaakt uit ervaringen, emoties, overtuigingen, houdingen en verwachtingen. Ons lichaam is een complex ecosysteem met een gevoelige balans tussen fysiologische en biochemische functies, emotionele en mentale interacties, omgevingsinvloeden, erfelijke en genetische grenzen, en met behoefte aan synchroniciteit in alle processen.

BodyTalk erkent dat in ieder mens een innerlijke wijsheid huist, die weet wie we zijn en wat ons motiveert. Binnen BodyTalk wordt dit Innate genoemd. Innate weet wat nodig is om een staat van welzijn te bewerkstelligen.

BodyTalk maakt gebruik van spiertest (bio-energetische feedback) om communicatie met Innate tot stand te brengen. De feedback bestaat uit een ja of een nee op elke vraag die de therapeut, volgens een vast omlijnd protocol, stelt. Via het protocol, een kaart van de mens, gaan we op weg om te ontdekken wat het lichaam nodig heeft om in balans te komen .

BodyTalk gebruikt een zachtjes kloppen op het hoofd om de hersenen te stimuleren tot het herstellen van de onderlinge communicatie. Daarna een zachtjes kloppen op het borstbeen om de verandering te integreren via de energie van het hart.

The BodyTalk System® is ontwikkeld door John Veltheim, een Australische chiropracter en acupuncturist, die daarnaast bio-energetische therapie, toegepaste kinesiologie, sportgeneeskunde, osteopathie en filosofie heeft gestudeerd. John heeft de Internationale BodyTalk Association op gericht. Inmiddels heeft BodyTalk zijn weg gevonden over de hele wereld. Het is een systeem dat in ontwikkeling blijft. BodyTalk vind steeds meer erkenning en ondersteuning van uit de wetenschappelkijke wereld.

BodyTalk is een revolutionaire stap voorwaarts op het gebied van energetische gezondheidbevorderende methodieken!

Graag verwijs ik naar de website: www.bodytalksystem.com

als referentie.

 Waarom BodyTalk?

BodyTalk is een verbazingwekkend simpele en effectieve methode die het zelfhelende vermogen ondersteunt. Er is een constante communicatie tussen alle systemen, cellen en atomen. Door blootstelling aan stress van het dagelijkse leven raakt deze communicatie overbelast, wat de gezondheid op fysiek, emotioneel en/of mentaal vlak kan ondermijnen. BodyTalk is een methode die ondersteuning biedt bij het herstellen en opnieuw synchroniseren van deze communicatie. Het bevordert het functioneren binnen de systemen en verkort het herstelproces.

The BodyTalk System® is absoluut veilig voor alle leeftijdsgroepen. Er zijn geen contra-indicaties bekend.Het kan aanvullend bij alle andere vormen van behandeling en/of therapie worden toegepast.

De behandeling versterkt de innerlijke rust, geeft merkbare verbetering in alle aspecten van de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Het heeft een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling en een algeheel gevoel van welzijn.

BodyTalk is ook preventieve gezondheidszorg. BodyTalk zal nooit specialistische en doelgerichte  medische hulp afwijzen.

De praktijk wijst uit dat wanneer de algehele balans is hersteld, cliënten, op vele fronten verbeteringen ervaren. The BodyTalk System® heeft zijn enorme groei en succes aan de volgende factoren te danken:

      • Goeie resultaten binnen de vele facetten van een holistische visie op gezondheid;
      • Is op zich een compleet systeem, dat zonder problemen toepasbaar is en ondersteuning biedt bij andere vormen binnen de gezondheidszorg;
      • Er wordt geen diagnose gesteld, het schrijft niets voor, en gebruikt geen indringende ingrepen of handelingen.

© 2020 UNITY | Holistic Health Support. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid Cookiebeleid